www.yuryev-rn.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА Четверг, 28 березня 2024 року
Що нового на сайті ?

Архів публікацій
Юр’ївський район >> Новини
Дніпропетровщина лідирує серед інших областей за кількістю сонячних електростанцій на приватних будинках – Валентин Резніченко
Версія для друку Написати листа
Дніпропетровщина – лідер серед інших регіонів України за кількістю сонячних електростанцій на приватних будинках. Наразі їх нараховується 852. Це втричі більше ніж у 2017 році. Стрімкий попит населення на енергію світила пояснюється просто: люди самостійно задовольняють потребу свого будинку в електроенергії, а надлишки реалізують в єдину мережу.

«Президент України Петро Порошенко підкреслює, що проекти з альтернативної енергетики мають бути сьогодні у пріоритеті. Як показує практика, ефективною інвестицією є відновлювальна енергія сонця. На Дніпропетровщині сонячні електростанції зводять не тільки великі інвестори. Встановлює панелі на дахах своїх власних будинків і населення», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.
Наразі в області на приватних будинках 852 сонячні електростанції загальною потужністю майже 20 МВт, додав він. Найбільше об’єктів на півдні Дніпропетровщини, який вважається «сонячним портом».
У 2018-му населення встановило понад півтисячі станцій. Вони згенерували електричної енергії вп’ятеро більше ніж у 2017-му – 11,4 млн кВт/год. Цей показник дорівнює річному споживанню електроенергії міста Тернівка.
Власники таких сонячних електростанцій не тільки самостійно забезпечують потреби свого будинку в електроенергії. Надлишок продають в єдину мережу за «зеленим тарифом».
До тих, хто прагне встановити сонячні панелі на своєму домі, є вимога. Максимальна потужність приватної електростанції не має перевищувати 30 кВт. Для «зеленого тарифу» отримувати ліцензію чи інші дозвільні документи не потрібно.
Домогосподарства, які самостійно генерують електроенергію для власних потреб, називаються просьюмерами.



Понад півтисячі станцій, які встановило торік населення, згенерували електричної енергії 11,4 млн кВт/год.
Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор



File Attachment Icon
ATTQP8FI.jpg