Юр’ївський район
www.yuryev-rn.dp.gov.ua


26 квітня 1986 року вибух Чорнобиля сколихнув світ, закарбувавши в пам’яті людства дату жахливої техногенної катастрофи. Сталася трагедія, увесь обсяг негативних наслідків якої дедалі чіткіше усвідомлюється з плином часу.
Серед усіх трагедій, які пережило людство, Чорнобильська катастрофа не має аналогів за масштабами рукотворного забруднення екологічної сфери, негативного впливу на здоров’я, психіку людей, їх соціальні, економічні і побутові умови життя.
Через 29 років після аварії залишаються без відповіді багато запитань, що торкаються медичних, екологічних і соціально-економічних наслідків цієї катастрофи.
З нагоди цієї скорботної дати в смт. Юр’ївка відбулось урочисте покладання квітів до пам’ятного знаку ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС за участю заступника голови Юр’ївської районної ради Борисенка Ю.В., помічника Народного депутата Самоїщенка Ю.В., керівників підприємств і організацій, учасників ліквідації аварії на ЧАЕС та учнівської молоді.
Ми схиляємо голови перед пам’яттю загиблих у цій боротьбі. Ми закликаємо зберігати пам'ять Чорнобиля і шанувати мужність тих співвітчизників, хто живе сьогодні з нами. Ми увійшли до нового століття, але не залишили Чорнобиль у минулому віці.
Ми маємо пам'ятати про Чорнобиль та робити все, щоб більше в жодній частині світу не повторилася ядерна катастрофа.

Юр’ївська райдержадміністрація