Юр’ївський район
www.yuryev-rn.dp.gov.ua




70 років тому світ здобув перемогу над нацизмом. Наші діди та прадіди боролися за те, щоб ніхто і ніколи не посягав на волю та незалежність будь-якого народу. Сьогодні ми вклоняємося воїнам - переможцям нацизму та нинішнім захисникам Вітчизни, які своїми мужніми вчинками утверджують спадкоємність українських традицій в прагненні до волі. Мільйони учасників Другої світової війни - не суха статистика для нас, а історія практично кожної української сім’ї.
Все менше серед нас тих, хто зі зброєю в руках кував цю Перемогу, хто дні і ночі мерз в окопах, долав тисячі кілометрів пішки на безконечних дорогах війни, хто зветься гордим ім’ям – ВЕТЕРАН.
Святий обов’язок органів влади, кожного жителя нашого району – дбати про тих, хто здолав воєнне лихоліття, оточити їх турботою, зробити усе можливе для покращення їхнього пенсійного і медичного обслуговування, забезпечення соціального захисту.
06 травня 2015 року на території Вербуватівської сільської ради біля меморіалу загиблим воїнам Другої світової війни відбулися урочистості, присвячені 70-й річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни. На свято зібралися ветерани Другої світової війни та нинішні захисники Вітчизни, голови сільських та селищної рад, керівники організацій, установ, сільгосппідприємств, учні загальноосвітніх закладів району та ПТУ №81.
З вітальним словом до присутніх звернулися голова Юр’ївської районної ради О.М.БУРЯК, голова Вербуватівської сільської ради Н.В.Офіцерова, голова районної ради ветеранів Н.В.Солонець, помічник народного депутата Самоїщенко Ю.О.
Після урочистого мітингу біля Вербуватівського НВК відбулося відкриття меморіальної дошки загиблому учаснику антитерористичної операції Живодьору О.М. Також відбулося відкриття спортивного комплексу на базі Вербуватівського сільського будинку культури, де було нагороджено керівника ФГ „Зоря” Зоренка В.Г. почесною відзнакою голови районної ради „За вагомий внесок в розвиток регіону”.
З нагоди святкування проводилися турніри з волейболу та футболу серед вихованців дитячо-юнацької спортивної школи, турнір з шахів серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів, присвячені 70-й річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни.
Доземний уклін вам і сердечна подяка, наші сивочолі визволителі! Хай загальна любов, увага й тепло супроводжують вас усюди і завжди – ви це заслужили сповна.
В День Перемоги над нацизмом бажаємо вам і всім жителям Юр’ївщини радості і міцного здоров’я, щастя і добра! Нехай мир і злагода у нашому спільному домі – Україні, будуть найкращим пам’ятником героям Другої світової війни.

Юр’ївська райдержадміністарція