Юр’ївський район
www.yuryev-rn.dp.gov.ua


В умовах сьогодення питання ощадливого використання паливно-енергетичних ресурсів, заміщення природного газу альтернативними видами палива та державна підтримка впровадження енергоефективних заходів є надзвичайно важливими для сучасної України.

Тому з жовтня місяця 2014 року Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України запроваджено програму державної підтримки населення до переходу на альтернативне опалення (далі – Програма), відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17.10.2011 № 1056 „Деякі питання використання коштів у сфері енергоефективності та енергозбереження”. Програмою передбачено відшкодування 20% тіла кредиту, отриманого населенням в ПАТ „Ощадбанк”, на придбання твердопаливних та електричних котлів.
Наразі Агенством розроблені та на засіданні Уряду 08.04.2015 прийняті зміни до програми, що затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 08.04.2015 № 231, які спрямовані на стимулювання населення, зокрема власників індивідуальних будинків, ОСББ та житлово-будівельних кооперативів до впровадження енергоефективних заходів.
Механізм забезпечує відшкодування частини суми кредитів, залучених на придбання енергоефективного обладнання та матеріалів у багатоквартирних і одноквартирних будинках за такими напрямками у таких розмірах:
30% (але не більше 10 тис. грн.) – для фізичних осіб (населення) для впровадження заходів у одноквартирних будинках (та квартирах багатоквартирних будинків);
40% – для ОСББ (ЖБК) для впровадження заходів у багатоквартирних будинків.

Сектор ЖКГ та будівництва райдержадміністрації
P0231.docP0231.doc