www.yuryev-rn.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА Четверг, 28 березня 2024 року
Що нового на сайті ?

Архів публікацій
Юр’ївський район >> Новини
ВАЖКИЙ ШЛЯХ ДО ПРАВДИ
Версія для друку Написати листа
Історія кожного народу не є якимось одноманітним масивом подій, вона містить в собі і славетні сторінки, якими пишається кожний громадянин, і так, що залишають в народній пам’яті чорні сліди. І пам’ять наша повинна зберігати всі історичні події, якими б важкими і болісними вони не були.

Тема, яка замовчувалась в радянські часи, але ніколи не втратить своєї актуальності і потребує поглибленого дослідження є тоталітаризм – причини його виникнення, економічне, політичне і психологічне підгрунтя, а також такий його прояв, як політичні репресії власного народу продовжувалися десятиліттями і залишив важкі сліди в серцях і душах людей.
17 травня 2015 року вся українська громада вшановує пам’ять жертв політичних репресій.
Більш ніж 2 млн.800 тис. осіб стали жертвами репресій та депортацій з України, які тривали протягом 1935-1951 років.
В бібліотеках КЗ «Юр’ївська РЦБС» відбулися заходи приурочені цій даті. В Юр’ївській ЦРБ пройшов історичний репортаж «Масовий терор проти власного народу», працівники районної бібліотеки для дітей для своїх користувачів провели годину пам’яті «Без вини винні», інформаційний кадр «Стежками болю і мук» відбувся в Чернявщинській бібліотеці-філії №13, історична подорож «За датами – імена, за іменами - історія» пройшов в Жемчужненській бібліотеці-філії №4, огляд матеріалів «Єднає пам’ять покоління» проведено в Новогригорівській бібліотеці-філії №8. В усіх бібліотеках оформлено виставки матеріалів «Важкий шлях до правди».

Касянчук О.М., завідуюча відділом обслуговування Юр’ївської ЦРБ
Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор