www.yuryev-rn.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА Субота, 21 жовтня 2017 року
Що нового на сайті ?

Архів публікацій
Юр’ївський район >> Новини
«Профілактика кишкових інфекцій»
Версія для друку Написати листа

З метою профілактики кишкових інфекцій Управління Держпродспоживслужби в Юр'ївському районі рекомендує дотримуватись наступних основних вимог:

· Не купувати продукти харчування на стихійних ринках або з рук у приватних осіб.

· Не використовувати для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з незнайомих джерел водопостачання (ріки, підземні джерела, поверхневі води тощо). Для пиття і приготування їжі – використовувати воду питну бутильовану або лише перекип’ячену воду.

· Не допускати споживання продуктів та напоїв з простроченим терміном зберігання.

· Не вживати харчові продукти та напої при найменшій підозрі щодо їх якості.

· Не вживати в їжу незнайомі гриби, ягоди, трави та інші рослини. Туристам, мандрівникам для миття посуду і рук вода має бути профільтрована і прокип’ячена, для пиття та приготування їжі потрібно мати з собою запас питної води .

· При купівлі харчових продуктів та напоїв звертати увагу на терміни зберігання та умови зберігання продуктів харчування. Зберігати продукти харчування тільки у спосіб зазначений на упаковці та у встановлений термін.

· При здійсненні подорожі не рекомендовано брати у дорогу продукти, що швидко псуються (ковбасні, молочні, кулінарні, кондитерські вироби або інші продукти, що потребують охолодження при зберіганні).

· На відпочинку без організованого харчування виключати приготування багатокомпонентних страв, що не мають достатньої термічної обробки (паштети, м’ясні салати тощо). Приготовлені страви бажано споживати відразу, а у випадку їх повторного споживання вони мають бути піддані обов’язковій термічній обробці.

· При споживанні овочів та ягід їх необхідно добре промити питною водою чи ошпарити кип’ятком.

· При харчуванні у непристосованих умовах (ліс, пляж тощо) виключати контакт продуктів з ґрунтом та піском.

· Перед приготуванням їжі та перед її вживанням обов’язково мити руки з милом.

· Обов’язково мити руки після відвідування туалету.

· При відпочинку з дітьми батьки повинні ознайомити дітей з правилами харчування та правилами дотримання особистої гігієни. Батькам необхідно ретельно слідкувати за тим, щоб дитина не споживала незнайомі ягоди та інші продукти невизначеного походження.

· Для купання та відпочинку користуватися лише офіційно відкритими для цього пляжами, не ковтати воду при купанні.

· У випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання терміново звернутися до найближчої лікувальної установи. Не рекомендовано займатися самолікуванням. При виникненні захворюваності на кишкові інфекції у організованих колективах хворого необхідно ізолювати від решти колективу (до прибуття лікаря).

· При купівлі будь-якого харчового продукту у торгівельній мережі споживач має право вимагати у продавця документи, що підтверджують якість та безпеку реалізованої продукції.

· При тяжкому стані хворого негайно викликати швидку допомогу за телефоном 103.

·


В.о. начальника Управління
Держпродспоживслужби в Юр'ївському районі М.О. Кролевецька
Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор